Polyfibre Poly Hightec 200 m. tennissnaar
Eigenschappen
- voor extra power
- controle
- zeer populaire tennissnaar
- armvriendelijke polyestersnaar
- 1,10 mm. ook geschikt voor squashrackets
- EAN 4260208110581

Polyfibre Poly Hightec 200 m. tennissnaar

Artikelcode: PFR

Super elastische polyestersnaar met carbon voor extra gevoel. Dit is de dunste polyestersnaar (1,10 mm.) op de tennismarkt.

Eigenschappen:
Geeft extreme power, tot wel 20 % hogere balsnelheden.
Nagenoeg geen spanningsverlies.
Bespanvriendelijk.
Armvriendelijk.
Super balgevoel.
Zeer goede demping.
Controle
Leverbaar in 5 diktes.

Hoe dikker des te meer duurzaamheid en hoe dunner des te meer gevoel.

Maak je keuze:

Dit product telt mee in de kortingstaffel
 
59,95€ 59,95

Extra korting? Staffelprijs bij afname van:

2 stuks€ 54,95
3 stuks€ 53,95
5 stuks€ 52,95
10 stuks€ 49,95
De staffelprijzen worden in je winkelmandje doorgerekend.

Heb je een vraag over dit product?

Als je een vraag hebt over dit product kun je gebruik maken van onderstaand formulier om ons een berichtje te sturen met je vraag. De productgegevens staan al automatisch in het bericht.

Laagste prijs garantie!

Heb je het door jou gewenste product elders goedkoper gezien, binnen Nederland en incl. verzendkosten en BTW? Geef dit dan tijdens je bestelling aan bij 'opmerkingen' met de link(s) naar het goedkopere product/de goedkopere producten. Wij zullen je dan een gepaste aanbieding doen. Kies dan als betalingsmethode "offerte".

Productreviews Polyfibre Poly Hightec 200 m. tennissnaar (2)

Review geplaatst op 5 March 2015

Bespannen:
Gaat erg gemakkelijk in vergelijking met andere polyester snaren. De snaar is elastisch waardoor de snaar ver uitrekt. Doordat de snaar elastisch is, is het afknopen vrij eenvoudig.

Serveren:
Tijdens het serveren merk je meteen dat het een hele comfortabele polyester snaar is. De elasticiteit van de snaar zorgt voor het comfort maar ook voor controle. De bal lijkt door extra lang op de snaren te blijven plakken. Harde eerste service of een tweede service met de nodige kick erin is geen probleem met deze snaar.

Retourneren van de service:
Net als bij de service, lijkt de bal langer op de snaren te blijven plakken waardoor de controle bij het retourneren heel erg goed is. Een harde eerste service retourneren met een slice backhand of het slaan van een aanvallende bal op een mindere tweede service is geen probleem met deze snaar.

Baseline:
Door de dikte (1.20) van de snaar is het op de baseline heerlijk topspin ballen en slice backhands slaan. Ook hier voelde de bal langer op de snaren aanwezig te zijn waardoor het afwisselen door middel van een dropshot perfect ging.

Volleys:
Tijdens het volleren merkte ik dat er veel power in de snaar zit. Gelukkig gaat de controle niet verloren tijdens het volleren. Dit heeft weer te maken met het blijven plakken van de bal op de snaren.Lobs:Door de elasticiteit en de grip op de bal zijn lobs heerlijk om te slaan. De lobs krijgen van deze snaar een goede dosis topspin mee, waardoor de bal een extra versnelling krijgt bij het stuiteren na een lob.

Hardheid/zachtheid:
In vergelijking met andere polyester snaren heb ik snel last van mijn schouder, maar bij de Polyfibre HighTec was dit geen probleem. Door het comfort, verkregen door de elasticiteit, lijkt het alsof je met een synthetic gut of een multifilament staat te spelen, maar dan met de positieve kanten van een polyester snaar. Voor een polyester snaar is het een hele comfortabele en qua comfort vergelijkbaar met de Pros Pro Vendetta, maar qua speeleigenschappen naar mijn mening beter qua controle.

Bespanning behoud:
Ik had verwacht dat door de elasticiteit de bespanning snel zou terug lopen in het aantal kilos. Dit was dus niet het geval. Ik heb nu 5 a 6 uur met de snaar getennist en merk dat het comfort, controle of de power niet afnemen.

Levensduur:
Ik heb de snaar tot nu toe alleen maar in de hal (hardcourt) getest. Hierdoor is er nog geen vorm van slijtage te zien.

Verschuiven:
In vergelijking met andere polyester snaren verschuift deze snaar nauwelijks. Uiteraard is de kans op verschuiven minder als het aantal kilos van de bespanning omhoog gaat. Aangezien er op de verpakking staat dat de snaar 2 tot 4 lbs (0,9 tot 1,8 kilo) harder bespannen moet worden (ik neem aan door de elasticiteit) is deze snaar harder bespannen dan andere polyester snaren in mijn rackets.

Conclusie:
De snaar
- bespant makkelijk en afknopen is zeer eenvoudig
- is zeer comfortabel
- is elastisch
- heeft veel grip op de bal (controle)
- heeft veel power maar gaat niet ten kosten van de controle
- verschuift nauwelijks

Review geplaatst op 28 December 2015

Deze snaar (dikte 1.10) gebruik ik voor squashrackets. Tijdens het bespannen was ik nogal skeptisch omdat - ondanks dat er wordt aangegeven dat deze snaar zeer elastisch is - er weinig rek was waar te nemen en ik nauwelijks met het gewicht hoefde te "krikken". Tijdens het spelen werd echter direct duidelijk dat deze snaar wel degelijk (verrassend) elastisch aanvoelt. Door deze snaar juist (in tegenstelling tot het advies) wat zachter te bespannen (9-10 kg), krijg je een squash bespanning met wel heel karakteristieke eigenschappen: zacht (comfort), maar tegelijkertijd stug & bouncy. Je zult er even aan moeten wennen, maar zeker de moeite waard om eens te proberen!
Houd wel rekening met dat deze snaar - ivm. de terugloop - na +/- 3 maanden (4-5 uur per week) "op" is en er nauwelijks meer elasticiteit in zit. Kortom: tijdig vervangen om pols en/of arm blessures te voorkomen.

Conclusie:
+ Duurzaam
+ Comfortabel
+ Voldoende power
+ Geen last van verschuivende snaren
- Coil memory, dus het is wat lastiger om de breedtesnaren netjes uit te richten.
- Terugloop, na +/- 3 maanden squashen is deze snaar wel "op" (bij geen elasticiteit meer) en is het verstandig om de bespanning te vervangen.

Vraag stellenReview plaatsen
Heb je een vraag over de Polyfibre Poly Hightec 200 m. tennissnaar? Gebruik dan onderstaand formulier en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht*
Code*Invullen
Email*
Straat*
Huisnummer*
Telefoon*
 
Geen producten gevonden
Zoeken
Veilig betalen
Veilig betalen met Omnikassa
Services en Links
Approach-Sports
Ben jij een trainer, handelaar of grootverbruiker en wil je bij ons inkopen? Vraag dan een account aan bij Approach-Sports.